La Colla

 La Colla

Els Castellers de Cornellà vàrem fer la nostra presentació el mes de juny de l’any 1991. En una comarca sense tradició castellera vem començar a fer els nostres primers assaigs i actuacions, i  tot i començar amb castells de poca alçada any rera any ens hem consolidat com una colla de gamma mitja dins el món casteller actual.

El col.lectiu humà que forma la colla arriba tan de Cornellà com de les poblacions veïnes: Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat,Viladecans, Molins de Rei, etc.

Però una colla castellera no només abarca gent de diferents poblacions, sinó joves i grans, alts i baixos, homes i dones de la societat actual que s’uneixen per crear una obra col.lectiva com són els castells. Una tasca dificil, d’equip, que no coneix diferències socials, per que en un castell tots sóm importants, tots hi tenim lloc.

A la vegada també es realitzen activitats paral.leles als castells, activitats com sortides amb bicicleta, colònies per la canalla, concerts de música, etc.

Ja ho saps, si tens curiositat de saber si pots fer castells pots venir als nostres assaigs o si prefereixes veure’ns a plaça, consulta les properes actuacions.

  Qui som els Castellers de Cornellà?

Els Castellers de Cornellà, som una colla fundada l´any 1991. Tot i la manca de tradició castellera a la nostra ciutat, i la manca de coneixements castellers dels fundadors, la colla experimenta una ràpida evolució, i en poc temps s´estableix com una de les entitats més actives de Cornellà. El 2 de juny del 1991 fem la nostra pressentació oficial encara amb camisa blanca, i fent uns tremolossos castells de 5. Però en poc temps ja estem fent castells de sis. I el segon any de la colla ja assolim els primers castells de 7 pisos. És durant aquesta segona temporada quan la colla tria el color que l´indentificarà, i comença a actuar amb camisa lila. Un altre dels trets distintius de la colla és el seu escut, amb estil de “còmic”, i que trenca amb l´estil de la majoria d´escuts que existien aleshores al món casteller.

 La colla fa un progrés tècnic força ràpid, i en poc temps ja assoleix tota la gamma de set, i fins arribar en la seva ciquena temporada a fer el salt als castells de vuit. A més la colla passa a ser una de les entitats més actives de la ciutat. Participa en les rues de carnaval, forma part de la organització de la JORDIADA, organitza festes de cap d´any, participa en les festes dels barris, etc.

 Des de la seva fundació fins l´actualitat, la colla es manté sempre en un bon nivell (malgrat els alts i baixos normals de qualsevol colla), dominant tota la gama de set, i sempre amb els ulls posats en els castells de vuit. A part d´actuar en la nostra ciutat, la colla actua per tota la geografia catalana, tant al principat, com a altres punts dels Països Catalans, com ara Baó, Perpinyà a la Catalunya Nord i Peníscola al País Valencià , i en altres indrets més llunyans com ara Gijón a Astúries , Barakaldo a Biscaia, Almàchar a Màlaga  o Innsbruck a Austria.

 Tot i que en un principi, els fundadors de la colla, eren la majoria joves i adolescents, en aquest moment la colla, està formada per homes i dones de totes les edats i procedències. A part de gent de Cornellà, també formen part de la colla, castellers procendents d´altres ciutats properes, com Sant Boi, l´Hospitalet, Molins de Rei o Barcelona. També ens hem convertit en element integrador, i la nostra camisa l´han portat castellers procedents de països com el Marroc, Ecuador, Mèxic, Dinamarca o la Índia.

 L´element que uneix a tota la gent que formem part de la colla, és el dessig de fer castells. La construcció d´un castell, és un treball d´equip, on tothom hi té cabuda, sense distinció d´edat, de sexe, condició física i social. Tots hi tenim cabuda en una colla castellera. La unió de moltes petites voluntats, per a assolir un gran objectiu. Aquesta és la grandesa dels castells!

 A part de fer castells la colla també organitza altres activitats com ara sortides en bicicleta, sortides a la neu, dinars de germanor, balls, festes, colònies per la canalla, tallers a les escoles,  etc. També tenim la nostra pròpia publicació, la revista  “Fot-li Pinya”.

Tornar Dalt 

  Dies d’assaig :

Dimecres.    20:00-22 :30h assaig canalla i general -tot seguit-

Divendres.    20:30-21:30h assaig canalla  i  22:00-0:00h assaig general

  Com contactar amb nosaltres :

Telèfon: 600762446

Adreça: c/Eduard Gibert, 29. 08940 Cornellà de Llobregat.Email: [email protected]

Tornar Dalt